Rescue Duiker

Duikongeval oefening Dive4FunDe IDD Rescue Duiker cursus is bedoeld voor duikers die meer willen leren over (duik)reddingstechnieken, de medische aspecten van het duiken en het hoe te reageren tijdens een noodsituatie. Tijdens deze cursus zal de aandacht vooral gericht zijn op het voorkomen van een noodsituatie (preventie), het leiden van een reddingsactie (management) en het opsporen en redden van een slachtoffer in en direct buiten het water (redder).

Natuurlijk zal ook de medische kennis weer worden aangehaald. Daarom is voor het volgen van deze cursus een gedegen kennis van Eerste Hulp en uitwendige hartreanimatie noodzakelijk.
De IDD Rescue Duiker opleiding is belangrijk voor elke duiker die serieus met zijn of haar sport bezig is.

Niet alleen is de Rescue Diver in staat om in een noodsituatie zichzelf te helpen, maar ook kan hij of zij, als eerste persoon aan de waterkant, hulp verlenen aan een in nood verkerende buddy of andere duiker. In geval van een duikcalamiteit of tijdens het organiseren van een duikactiviteit is de Rescue Duiker een uitstekende assistent van de duikinstructeur.

Door het volgen van deze cursus zult u een onschatbare hoeveelheid kennis en ervaring opdoen, waardoor de duikveiligheid en uw zelfvertrouwen enorm zullen toenemen. Ook als u in de toekomst van plan bent om als professionele IDD Divemaster of IDD Duikinstructeur aan de slag te gaan, is het bezit van het Rescue Duiker brevet noodzakelijk.

Rescue brevet Dive4Fun

Voorvereisten:

 1. In het bezit zijn van een IDD Advanced Open Water Diver brevet of een equivalent
 2. Minimum leeftijd 16 jaar
 3. Minimaal 10 geregistreerde duiken na het behalen van het Advanced Open Water Duiker brevet (Geen opleidingsduiken)
 4. Goedgekeurde medische verklaring
 5. Tenminste 3 maanden in het bezit van het Open Water Duiker brevet
 6. In het bezit zijn van het IDD Medical Trained brevet of een equivalent
 7. Bij minderjarigheid: Goedkeuring door ouders/voogd

Vervolgopleidingen:

 1. DiveMaster
 2. Onderwaterfotografie
 3. Nitrox Duiker
 4. Diep Duiker en Multilevel Duiker
 5. AED
 6. Oxygen Provider

 

Overzicht en Prijslijst | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.