Overzicht

IDD en Dive4Fun

Dive4Fun cursussen zijn volgen het International Dive Development (IDD) systeem. Bij de IDD ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en een cursus die zich aan jou aanpast. Duiken is voor de gehele familie. Vanaf 8 jaar ben je welkom en gaan we op spelenderwijs je bekend maken met het duiken in het zwembad. Ben je 12 jaar dan kan je beginnen met buitenwater duiken en je eerste duikbrevet halen waarmee je over de hele wereld kan duiken.

Het schema geeft een overzicht van de IDD cursussen die we geven. We maken onderscheid tussen "normale cursussen" (de rode vakjes) en zogenaamde "Specialities" (de groene vakjes). Wil je eerste eens kijken of duiken je ding is dan kies je voor een introductieduik. Dit kunnen we ook in groepsverband doen; bijvoorbeeld als onderdeel van een dagje uit met vrienden. Kinderduiken is voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Je eerste geldige duikbrevet begint bij de cursus "Openwater duiker". Na het behalen van dit brevet kan je over de gehele wereld duiken tot een diepte van maximaal 20 meter. In de heldere wateren in het buitenland wordt vaak dieper dan 20 meter gedoken en langs steile drop-offs, hiervoor is het "Advanced duiker" brevet vereist. Daarnaast doe je bij deze cursus veel praktische ervaring op.

Bij de "Rescue duiker" cursus leer je om op je mededuikers te letten en te anticiperen op eventuele problemen en die ook daadkrachtig op te lossen. De "Medical trained" specialty is een voorvereiste voor deze cursus. De "Divemaster" cursus is de eerste stap naar het professioneel bezig zijn met het duiken. Hier leer je hoe je, samen met de instructeur, op een veilige en plezierige manier het duiken overbrengt op de cursisten.

Na het behalen van het "Medical trained" brevet kan je je verder verdiepen in het helpen tijdens een duikongeval. De "E.A.D." cursus geeft je de bevoegdheid om een Automatische Externe Defibrilator te gebruiken bij een reanimatie situatie. De "Oxygen provider" cursus stelt je instaat om hulpbehoevenden zuurstof toe te dienen. De "Nitrox" cursus leert je om met een zuurstofrijker luchtmengsel te duiken. Het voordeel van Nitrox is dat je minder kans op decompressieziektes hebt en fitter het water uitkomt. Wil je de diepere wrakken en riffen tot 40 meter bezoeken dan is een "diep duiker" en "multilevel duiker" opleiding een vereiste. De onderwaterfotografie cursus is voor iedereen die fraaie foto's wilt maken van de onderwaterwereld om hiermee zijn duikverhaal compleet te maken

  basis pakketprijs korting bij eigen duik uitrusting
Introductieduik €39,50  
Opfriscursus €39,50  
Kinderduiken €149,-  
[Junior] Openwater duiker €399,- €75,-
Advanced duiker €299,- €75,-
Rescue duiker €299,- met eigen uitrusting
Divemaster €499,- met eigen uitrusting
Nitrox €129,-  
Onderwater fotografie €275,- met eigen uitrusting
Medical Trained €129,-  
A.E.D. €119,-  
Medical Trained + A.E.D. €199,-  
Oxygen Provider €119,-  
Diep- en Multilevel €199,- met eigen uitrusting

Ben je al Open Water Instructeur en wil je zelf opleidingen geven in digitale onderwaterfotografie dan kan je bij ons je instructeur onderwaterfotografie specialty brevet halen. Voor meer informatie ga naar de Onderwater fotografie specialty.

Bij alle opleidingen waar we het water ingaan (behalve de introductieduik), gaan we er vanuit dat je zelf voor de basis duikuitrusting zorgt zijnde: vinnen, duikschoenen, duikhandschoenen, duikmasker, lood en loodriem. De huur van de overige duikuitrusting is inclusief. De korting bij gebruik van eigen duikuitrusting staat hieronder in de tabel onder "korting bij gebruik eigen uitrusting" vermeld. Ben je al in het bezit van een volledige duikuitrusting dan vervalt de "huur uitrusting". Het basispakket heeft een optimale prijs-kwaliteits verhouding. Je kunt hiermee de opleiding snel en succesvol volbrengen. Het is echter mogelijk om een aantal extra zwembadlessen en buitenduiken te nemen om je meer vertrouwen te geven in het zelfstandig duiken en het behalen van het brevet.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.