Open Water Duiker

Duiken in het blauw met Dive4FunDoor de steeds toenemende populariteit van de duiksport gaan meer mensen het prachtige avontuur aan om een duikopleiding te volgen. De Open Water Duiker duikopleiding van de IDD geeft plezier en is de basisopleiding voor het zelfstandig duiken met een buddy. Dit brevet is je entreebewijs voor de fascinerende, kleurrijke wereld die zich onder de waterspiegel bevindt.

Tijdens de opleiding voor Open Water Duiker word de veiligheid van de duikers gewaarborgd. Daarom werken wij volgens het modulair systeem, dat inhoudt dat de lesstof stapsgewijs wordt behandeld. We staan dan ook garant voor een optimaal leerproces van de deelnemers. Onze instructeurs hebben een ruime praktijkervaring en uitstekende didactische vaardigheden.

Hierdoor kan een ieder in zijn eigen tempo de stof tot zich nemen. Ook persoonlijke aandacht staat centraal, zowel tijdens als na de opleiding. 

De opleiding bestaat uit 4 theoriemodules, 4 zwembad- modules, 5 buitenwatermodules en 1 onafhankelijk geplande buitenwaterduik. We zullen alle oefeningen en technieken net zo lang met je doornemen tot je het niveau hebt bereikt dat nodig is om in aanmerking te komen voor je eerste internationale sportduik- brevet: het IDD Open Water Diver brevet.

Dive4Fun biedt je de mogelijkheid om een deel van je opleiding in de heldere warme tropische water (bijvoorbeeld de Rode zee in Egypte) te doen. De theorielessen en zwembadlessen worden dan in Nederland gedaan zodat je met voldoende kennis en vaardigheid in het buitenwater kan beginnen. De opleiding wordt dan afgemaakt met een laatste buitenduik in Nederland.

Met je IDD Open Water Diver brevet op zak kan je, samen met een partner die in de duiksport "buddy" genoemd wordt, overal ter wereld je persluchtfles(sen) laten vullen, duikmaterialen huren, deelnemen aan duikevenementen en genieten van de schoonheid en rust van het onderwaterleven. Alle IDD brevetten worden wereldwijd erkend.

Voor de Junior opleiding kijk hier.

OWD IDD brevet Dive4Fun

Voorvereisten:

  1. Aantoonbare zwemvaardigheid
  2. Minimum leeftijd 14 jaar
  3. Goedgekeurde medische verklaring
  4. Bij minderjarigheid: Goedkeuring door ouders/voogd

Vervolgopleidingen:

  1. Advanced Duiker,
  2. Onderwaterfotografie
  3. Medical Trained
  4. AED
  5. Oxygen Provider

 

Overzicht en Prijslijst | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.