Onderwaterfotografie

Krab in Grevelingenmeer Dive4FunThuis komen van je vakantie en vertellen over al het moois dat je hebt gezien. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Door de digitale revolutie zijn camera's zeer compact en betaalbaar geworden. Het is tegenwoordig heel normaal om een foto met je telefoon te maken en 5 minuten later met je vrienden te delen via Hyves, Facebook of je eigen website.
De natuur onderwater is onbeschrijfelijk mooi. De blauwe en warme wateren rond de evenaar vormen een enorm aquarium met prachtige en interessante dieren en planten in allerlei kleuren en maten. Maar ook in ons mooie Nederland is er voldoende te zien in de verschillende meertjes en natuurlijk de zeer rijke Oosterschelde en het Grevelingen meer in Zeeland. Ook hier is de camera je belangrijkste uitrustingsstuk om je duikverhaal compleet te maken.

 

Er zijn veel duikers die na een bepaalde tijd hun duikervaring willen uitbreiden met andere activiteiten onderwater om hiermee het duikplezier te vergroten. Eén van de meest voor de hand liggende keuze is om te gaan fotograferen. Dus, …. camera mee onderwater en foto's maken! Echter, zo eenvoudig is het niet. Met onvoldoende voorbereiding en gedegen kennis zullen de eerste resultaten zeer waarschijnlijk teleurstellend zijn. Dit kan het enthousiasme behoorlijk negatief beïnvloeden met mogelijk gevolg dat de camera de volgende duik niet meer mee gaat. Dat is natuurlijk heel jammer!

In deze Specialty zal zowel aan de praktische als theoretische aspecten van de digitale onderwaterfotografie aandacht worden besteed. Alle basis onderwerpen die noodzakelijk zijn om de camera te kunnen bedienen, te onderhouden en onderwater te fotograferen zullen de revue passeren.

Anemoonvis Rode zee Egypte Dive4Fun

De waarde van deze Specialty is:

 1. Praktische kennis van de principes van de fotografie, gebruik van aanwezig natuurlijk licht,
 2. gebruik van kunstmatig licht (flitser), gebruik van digitale camera.
 3. Praktische kennis van de voorbereiding en het onderhoud van fotoapparatuur te
  ontwikkelen.
 4. Je in staat te stellen onderwaterfoto's te maken die goed zijn qua compositie, scherpte en
  belichting.
 5. Je duikvaardigheden te vergroten en je nieuwe ervaringen te geven.

Voorvereisten

 1. in het bezit van het Open Water Diver brevet of een equivalent.
 2. Minimaal 8 geregistreerde SCUBA-duiken gemaakt na het behalen van het Open Water Diver brevet. (Geen opleidingsduiken)
 3. Minimum leeftijd 14 jaar
 4. Goedgekeurde medische verklaring
 5. Bij minderjarigheid: Goedkeuring door ouders/voogd

 

Ben je al Open Water Instructeur en wil je zelf opleidingen geven in digitale onderwaterfotografie dan kan je bij ons je instructeur onderwaterfotografie specialty brevet halen. Voor meer informatie kijk in de het bijgevoegde document hieronder. Neem  contact met ons op voor verder details of een prijsopgave.

 

Overzicht en Prijslijst | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.