Nitrox

Nitrox duikcilinder Dive4FunIn de loop der jaren is er een ontwikkeling in de duiksport gekomen, waarbij kennis, technologie en veiligheid voorop is komen te staan. Het duiken met verrijkte lucht (Nitrox) werd nog niet zo lang geleden in de duiksport gezien als science fiction, het bestaat echter al meer dan 50 jaar.

Eén van de beperkingen die we onderwater hebben is de opbouw van de hoeveelheid stikstof in ons lichaam en daarmee de beperking in de tijd die we onderwater kunnen doorbrengen. Deze cursus is er dan ook op gericht om je bekend te maken met de nieuwe procedures van verrijkte luchtduiken (tussen 22% en de 40% zuurstof.) Het duiken met nitrox geeft je minder opbouw van stikstof met als gevolg een langere duiktijd, en belangrijker, meer energie aan de weefsels en dus minder vermoeidheid en kans op decompressieziekten.

Ook de kans op botafbraak (botnercrose) verkleint. Duiken met Nitrox verhoogt uiteindelijk de veiligheid en plezier van het recreatief duiken.

Nitrox brevet Dive4Fun

 

De Nitrox cursus bestaat alleen uit een theorie gedeelte.

Voorvereisten:

  1. In het bezit zijn van een IDD Advanced Open Water Diuker brevet of een equivalent
  2. Goedgekeurde medische verklaring
  3. Bij minderjarigheid: Goedkeuring door ouders/voogd

 

Overzicht en Prijslijst | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.