Medical Trained

Duik ehbo Dive4Fun

Bij verschillende cursussen van IDD, zoals bij de IDD Rescue Duiker cursus en de IDD Oxygen Provider cursus, heb je een IDD Medical Trained brevet nodig. Dit Medical Trained brevet is bedoeld voor zowel duikers en niet-duikers die opgeleid willen worden in eerste hulp en reanimatie. Dus ook zeer geschikt voor het bedrijfsleven.

Tijdens de cursus zal uitgebreid aandacht worden besteed aan de volgende onderwerpen:

 1. Kennis van het menselijk lichaam
 2. Eerste onderzoek
 3. EHBO en uitwendige hartreanimatie
 4. Breuken en kneuzingen
 5. Tweede onderzoek
 6. Transporttechnieken
 7. Vergiftigingen
 8. Onderkoeling en oververhitting
 9. Beroerte
 10. Suikerziekte
 11. Epilepsie
 12. Verbandmiddelen
 13. Zuurstof en zuurstofapparatuur

Medical Trained Dive4FunNa deze cursus zult in over voldoende kennis beschikken om in geval van bijvoorbeeld een hartstilstand of ongeval, op vakkundige wijze eerste hulp te kunnen verlenen. Natuurlijk wordt er gedurende de cursus ook uitgebreid stil gestaan bij het vermijden van ongevallen onder het motto "voorkomen is beter dan genezen".

Deze cursus is voor de IDD Advanced Open Water Duiker de opstap naar de IDD Rescue opleiding. Na het met goed gevolg afronden van de cursus ontvangt u een door de Nederlandse ARBO-wetgeving erkend certificaat. Door deze erkenning is deze opleiding ook geschikt voor bijvoorbeeld bedrijven welke ingevolge de ARBO regelgeving medisch getrained personeel op de werkvloer aanwezig dienen te hebben.

Voorvereisten:

 1. Minimum leeftijd 12 jaar
 2. Bij minderjarigheid goedkeuring door ouders / voogd

 

Overzicht en Prijslijst | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.