Advanced duiker

Diep duiken met Dive4FunNa de Open Water Duiker basis cursus kan men zich verder ontwikkelen in de duiksport. De IDD Advanced Open Water Diver cursus is bedoeld om je met verschillende aspecten van de duiksport nader kennis te laten maken en de technische vaardigheden naar een hoger niveau te brengen.

Deze duikcursus bestaat ook uit theorielessen en buitenwater-duiken. Het grootste gedeelte van deze duikcucsus zal besteed worden aan de volgende 4 onderdelen:
1) Natuurlijke navigatie en Kompas navigatie,
2) Nachtduiken,
3) Diepduiken en
4) Drijfvermogen & Veiligheidsaspecten.

Natuurlijk navigatie en Kompas navigatie

Hierdoor bepaal je onder water nog gemakkelijker je positie en vind je de weg naar het duikdoel nog sneller terug. Door omstandigheden kan het gebeuren dat natuurlijke navigatie niet volstaat. Een kompas biedt in dit soort omstandigheden een uitkomst.Met dit instrument kun je een bepaalde richting bepalen en handhaven.

Nachtduiken

Je zult ontdekken dat er onder water een complete gedaanteverwisseling heeft plaatsgevonden. De "dagbewoners" genieten van hun welverdiende rust terwijl de "nachtbewoners" op jacht gaan.

Diepduiken

Je maakt een duik naar een grotere diepte, waardoor je echt kennismaakt met de invloeden van de druk op je lichaam.

Drijfvermogen en Veiligheidsaspecten

Als Advanced Open Water Diver ben je opgeleid om op plaatsen te duiken waar de bodem geen dieptebeperking heeft. Dit zijn bijvoorbeeld duiken op een drop-off. Zulke duiken maken het noodzakelijk dat je de volledige controle hebt over je positie in het water. Dit is het doel van dit onderdeel.

Het zwaartepunt van deze duikcucsus ligt op de praktische vaardigheden. De IDD Advanced Open Water Diver cursus is een echte "doe" cursus, waarin het maken van duiken voorop staat. Op deze manier vergroot je de duikvaardigheden en maak je tegelijkertijd kennis met andere aspecten van de duiksport.

Voorvereisten

 1. in het bezit van het IDD Junior Open Water Diver of Open Water Diver brevet of een equivalent.
 2. Minimaal 8 geregistreerde SCUBA-duiken gemaakt na het behalen van het Open Water Diver brevet. (Geen opleidingsduiken)
 3. Minimum leeftijd 14 jaar
 4. Goedgekeurde medische verklaring
 5. Bij minderjarigheid: Goedkeuring door ouders/voogd

  Advanced brevet Dive4Fun

Vervolgopleidingen

 1. Rescue Duiker
 2. Onderwaterfotografie
 3. Nitrox Duiker
 4. Diep Duiker en Multilevel Duiker
 5. Medical Trained
 6. AED
 7. Oxygen Provider

 

Overzicht en Prijslijst | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.